Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson fortsätter att leverera och visar god form inför nästa vecka då är dags för VM-sprinten. I dagens världscup kunde hon lägga ännu en pallplats till samlingen på hemmaplan i Östersund. 

Åtta svenska tjejer tog sig till kvartsfinal i dagens sprint på hemmaplan. Maja Dahlqvist gick i första kvarten, en snabb sådan, där hon slutade 3a, vidare som lucky-looser.  Jennie Öberg slutade även hon trea i sin kvartsfinal och tog den andra lucky-looser-platsen till semi.
Ida Ingermarsdotter låg tvåa i sin kvartsfinal men satte staven mellan benen i sista uppförsbacken och föll. Det öppnade istället upp för Hanna Falk som kunde passera och ta sig vidare till semi.

Stina fick en tuff semi men slutade fyra. Efter att norskorna hållit högt tempo räckte fjärdeplatsen för vidare avancemang och Nilsson tog sig hela vägen till final.

I den andra semifinal gick Jennie Öberg och Hanna Falk. Falken hade inte orken och fick släppa tidigt medan Öberg hängde i längre även om det inte heller räckte för henne.

Stina Nilsson var riktigt startsnabb trots den sämsta startpositionen i hela fältet. Därefter låg hon i tät hela loppet och tampades länge med Falla om 2a platsen. Norskan var dock för stark på upploppet då hon lyckades hålla svenskan bakom som fick nöja sig med 3e platsen. Trots en förlorad spurt var Nilsson riktigt nöjd och det ser riktigt bra ut inför VM-sprinten som går på torsdag. Vann gjorde Marit Björgen som, liksom Nilsson, tog sig vidare som luckylooser från semin.

Final
1. Marit Björgen (NOR)
2. Maiken Caspersen Falla (NOR)
3. Stina Nilsson (SWE)
4. Kari Vikhagen Gjeitnes (NOR)
5. Ingvild Flugstad Östberg (NOR)
6. Celine Brun-Lie (NOR)

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *