Northug kan stå över Piteå – Har inte lust

Den norska landslagsledningen vill att Petter Northug kör den Skandinaviska Cupen i Piteå under nästa veckoslut. Något som norrmannen inte verkar ha varken motivation eller lust till.

Petter Northug blev aldrig uttagen till den norska truppen till Tour de Ski. Norska landslagsledningen vill att han istället tävlar i den Skandinaviska cupen i Piteå. Något som norrmannen inte är speciellt sugen på.

– Han måste ha lust att åka ett lopp, jag kan inte tvinga honom. Det kan inte Vidar Löfshus heller, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen till VG.

Petter Northug har tydligt visat att han inte är nöjd med den norska uttagningen till Tour de Ski. Något som han enligt sig själv hade behövt bli uttagen till för att hitta formen igen.

– Vi är oeniga i det att han inte får chansen när andra landslagsåkare får visa upp sig. Han förstår inte varför det inte gäller honom. Touren har alltid fått honom i form. Nu får andra använda den till att hitta formen, men inte Petter, säger tränaren.

Att Northug nu kommer till start i den Skandinaviska Cupen i Piteå verkar i dagsläget inte så sannolikt.

– Det är mycket tveksamt att han tävlar i Piteå. Att han inte vill är helt naturligt. Petter vann den Skandinaviska cupen som 19-åring så han har inte motivation till det nu, säger Kveen.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *