Norge vann herrstafetten – Sverige 4a

Foto: Bildbyrån/Newspower Canon
Trots fin körning av gårdags tvåan Jens Burman slutade Sverige 4a. Foto: Bildbyrån/Newspower Canon

Herrarna såg ut till en början att kunna slåss även dom om medaljerna. Så blev dock inte fallet och Sverige slutade 4a. Istället var det Norge som vann stafetten, som avgjordes i en rafflande spurt. 

Simon Lagesson körde första sträckan och gjorde det bra. Han var med länge först och drog upp tempot, men det var Ryssland som sedan tog kommandot. Åsarnagrabben orkade hålla Ryssland och kunde växla ut till klubbkollegan Jens Burman i ett bra läge i täten.

Burman gjorde även han det riktigt bra och tappade endast 4 sekunder mot Ryssland och kunde därefter växla ut till Marcus Ruus som 2a, med Frankrike strax bakom.

På tredjesträckan blev det tyvärr kämpigt för Sverige. Marcus Ruus hade inte sin bästa dag och stumnade rejält och tappade hela 35 sekunder på tättrion och gav inte Oskar Svensson någon lätt uppgift.

Svensson började dock plocka sekunder på täten till en början då ingen i ledartrion ville sätta upp tempo. Men avståndet var för långt och Sverige var aldrig riktigt nära.

Istället fick Frankrike, Norge och Ryssland kämpa om medaljerna. Det blev en tuff kamp där alla tre nationer var med in på upploppet. Men det var spurtnationen Norge som spurtade till sig vinsten, som vi sett så många gånger förr i stafett, då i seniorsammanhang. Mellan Ryssland och Frankrike blev det oerhört tight då ryssen trodde han var klar 2a och började glida och skänkte därmed bort 2a-platsen till Frankrike.


1. Norge
2. Frankrike
3. Ryssland
4. Sverige
5. Finland
6. Schweiz
7. Kaz
8. Italien
9. Tyskland

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *