Mora-Nisse stipendiet till Frida Karlsson och Eric Rosjö

Styrelsen för Mora-Nisses Jubileumsfond har utsett Frida Karlsson, Sollefteå och Eric Rosjö, IF Hallby SOK, Jönköping till mottagare av Mora-Nisse stipendium för år 2017.

De får 11000 kronor vardera i stipendium för sin fortsatta satsning mot elitkarriär inom längdskidåkningen.

Frida och Eric tilldelades priset på Idre Fjäll på tisdagskvällen. De ligger nu på träningsläger där med landslagets träningsgrupp tre.

Mora-Nisses jubileumsfond instiftades i samband med Mora-Nisses 65-årsdag 1982 som har till syfte att stödja unga skidtalanger i åldrarna 17–20 år i Sverige. I år skulle Mora-Nisse fyllt 100 år.

Många av dagens elitåkare har fått priset tidigare: Ida Ingemarsdotter, 2004, Charlotte Kalla 2006, Calle Halfvarsson, 2008, Stina Nilsson, 2012, Jonna Sundling och Jens Burman 2014, Ebba Andersson och Oskar Svensson 2015 och Viktor Thorn, 2016.

Motiveringarna till 2017 års stipendiater låter enligt följande:

 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF

”I det vilda landskapet Ångermanland är hon fostrad och utvecklad i kropp och själ. Mellan älv, nipor, berg och myrar har den fysiska och mentala styrkan målmedvetet byggts upp steg för steg. I dag är Frida Karlsson, en av landets bästa juniorer i längdåkning. Idrottsglädjen är påtaglig.
Det är med ett leende på läpparna hon antar utmaningarna på träning och tävling.
Årets kvinnliga Mora-Nisse stipendiat är ett energiknippe som jobbar hårt för att nå sina mål inom idrotten och skolan, hon är också en person som bidrar till en fin sammanhållning inom laget.
I skidspåret var dominansen stor säsongen 2016/2017. Åtta segrar av åtta möjliga i Scandic Cup och två individuella

JSM-guld talar sitt tydliga språk. Framtiden är din, Frida!”

Eric Rosjö, IF Hallby SOK

”Han är en modern produkt av ett brinnande skidintresse i en landsdel där engagemanget och drivkraften har särskilt stor betydelse för att nå landslagsklass.
Eric Rosjö i Jönköpings-klubben IF Hallby SOK har av egen kraft, konstsnö och hängivna ledare utvecklats till en Sveriges mest spännande manliga skidåkare.
Med sin personlighet och framåtanda får Eric många andra från Småland att följa med i samma offensiva spår och ge skidåkningen en chans.  Eric är förebilden att se upp till och
inspireras av.
I vintras blev det JSM-guld och totalseger i Scandic Cup i H 19-20. Det blev också framgång i Skandinaviska cupen för seniorer.
Eric Rosjö tangerar mycket av de Mora-Nisses värderingar och förmågor både i och utanför spåret. Vinnarinstinkt, idrottsglädje och kamratanda, till exempel.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *