Moa Olsson elva vid U23-VM i sprint

Det såg länge bra ut för det svenska laget när sprinten i U23-VM avgjordes idag i schweiziska Goms. Alla damer och herrar tog sig vidare från prologen och i kvartsfinalerna bjöds det på rafflande strider – med stolpe ut.

 

Efter söndagens dunderstart på mästerskapen för juniorerna var det ett glatt svenskt U23-lag som ställde sig på startlinjen under klarblå himmel.

Bäst bland svenskarna var Moa Olsson, hon tog sig till semifinal och slutade elva.

– Jag är trots allt nöjd, jag gjorde vad jag kunde, säger Olsson.

Övriga svenska damer fick ge sig i semifinal. Moa Molander Kristiansen såg ut att ha krafter för att räcka längre men fick en konkurrents skida på staven i inledningen av första långbacken. Därifrån kunde hon inte riktigt gå ikapp täten. Hennes placering blev 16:e och Lisa Vinsa blev 20:e.

Formstarke Anton Persson ledde sin kvartfinal fram till sista kurvan men föll där olyckligtvis och trots en andra plats i prologen fick dagen ett snöpligt slut. Perssons placering blev 26:a. Även Eddie Edström föll för sista kurvan då han skulle gå om en fransman i kampen om andraplatsen i sin kvartsfinal. Istället blev det en 21:a plats. Filip Danielsson och Björn Sandström slutade 18:e respektive 28:a.

Totalt sett har svenskarna bra form och blickar nu framåt mot individuella klassiska lopp. Först ut är juniorerna på tisdagen med fem respektive tio kilometer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *