Det såg länge bra ut för det svenska laget när sprinten i U23-VM avgjordes idag i schweiziska Goms. Alla damer och herrar tog sig vidare från prologen och i kvartsfinalerna bjöds det på rafflande strider – med stolpe ut.

 

Efter söndagens dunderstart på mästerskapen för juniorerna var det ett glatt svenskt U23-lag som ställde sig på startlinjen under klarblå himmel.

Bäst bland svenskarna var Moa Olsson, hon tog sig till semifinal och slutade elva.

– Jag är trots allt nöjd, jag gjorde vad jag kunde, säger Olsson.

Övriga svenska damer fick ge sig i semifinal. Moa Molander Kristiansen såg ut att ha krafter för att räcka längre men fick en konkurrents skida på staven i inledningen av första långbacken. Därifrån kunde hon inte riktigt gå ikapp täten. Hennes placering blev 16:e och Lisa Vinsa blev 20:e.

Formstarke Anton Persson ledde sin kvartfinal fram till sista kurvan men föll där olyckligtvis och trots en andra plats i prologen fick dagen ett snöpligt slut. Perssons placering blev 26:a. Även Eddie Edström föll för sista kurvan då han skulle gå om en fransman i kampen om andraplatsen i sin kvartsfinal. Istället blev det en 21:a plats. Filip Danielsson och Björn Sandström slutade 18:e respektive 28:a.

Totalt sett har svenskarna bra form och blickar nu framåt mot individuella klassiska lopp. Först ut är juniorerna på tisdagen med fem respektive tio kilometer.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *