Mattias Nilsson ny landslagstränare

Mattias Nilsson från Falun blir ny tränare för landslagets träningsgrupp 3.

 

– Mattias har stor och bred kompetens som kommer vara till nytta för vår verksamhet, säger förbundskapten Rikard Grip.

Mattias Nilsson

Längdlandslagets träningsgrupp 3 består av 24 åkare i åldern 19–23 år. Nu har lagets nye tränare tillsats. Mattias Nilsson kommer leda laget tillsammans med ansvarig tränare Martina Höök.

– Vi utlyste tjänsten som tränare för gruppen för tre veckor sedan och fick in många intressanta ansökningar. Mattias var en av dem och det känns jättebra att kunna anställa honom. Han har stor kunskap inom skidåkning, men också internationell erfarenhet, bland annat genom sitt arbete med det australiensiska längdlandslaget. Mattias kommer tillföra mycket till vår verksamhet, berättar Rikard Grip, förbundskapten.

Redan idag arbetar Mattias med flera av åkarna i laget genom sin tränartjänst på Dala Sports Academy (DSA) i Falun-Borlänge. Jobbet har han haft sedan 2013 och det har gett honom stor erfarenhet av att arbeta med åkare i övergången från junior till senior.
– Mattias kommer att fortsätta sitt uppdrag på DSA på halvtid framöver. Det innebär att han kan följa de åkare som bor i Dalarna även när de inte är på läger. Det ger en röd tråd i träningen och blir en stor tillgång för åkarna, säger Rikard Grip.

Mattias själv ser fram emot sin nya roll inom Svenska Skidförbundet.
– Ett syfte med träningsgruppen är att försöka minska steget för juniorer att gå vidare som seniorer. Det ska bli väldigt motiverande att få jobba med dessa viktiga skidåkare som utgör morgondagens svenska medaljhopp, säger Mattias.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *