Martin Johansson lämnar längdlandslaget

På fredagen meddelade Martin Johansson, IFK Mora SK, att han avslutar sin elitaktiva skidkarriär.

 

Jag har känt att motivationen inte är helt på topp för en ny säsong, skriver Martin på sin webbplats.

Martin Johansson började sin elitkarriär som skidorienterare på skidgymnasiet i Mora. Men eftersom han även är en mycket bra löpare satsade han dessutom på orientering. Han fick en mycket lyckad orienteringskarriär och deltog på fem VM där han tog två bronsmedaljer.

År 2010 sadlade han om till längdskidor och även där blev han uttagen till landslaget. Hans bästa världscupmerit på skidor är en femteplats på 10 kilometer fristil i Ruka år 2015. Dessutom tog han SM-silver på femmilen i Boden 2013 där endast Anders Södergren åkte snabbare och knep guldmedaljen före Martin.

På VM i finska Lahtis i februari i år blev Martin 19:e man på femmilen i fristil. Han deltog även på hemma-VM i Falun 2015, där han åkte skiathlonloppet.

Men nu har alltså Martin Johansson bestämt sig för att avsluta sin skidkarriär på elitnivå.
– Motivationen måste finnas där till fullo för att orka göra det arbete som ska till för att kunna åka fortare. Tyvärr har jag inte den, skriver Martin.
– Nu blir det (förhoppningsvis) en civil karriär som tar vid och jag kommer framöver att söka jobb som byggingenjör.

Martin Johansson kommer att bli saknad i landslaget.
– Martin är en riktig lagspelare. Han är positiv och seriös i alla lägen och har bidragit med massor av energi och skratt i laget. Vi önskar honom lycka till med sin karriär utanför längdlandslaget, säger förbundskapten Rikard Grip.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *