Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrånbergström

Den unge och mycket lovande Martin Bergström, Piteå Elit lägger av. Ett beslut som vuxit fram under den gångna säsongen. – Det känns rätt även fast det är ett stort steg, säger 23-åringen till NSD

Piteå Elit berättar på sin Facebooksida att Martin Bergström har bestämt sig för att avsluta sin elitsatsning, i stället flyttar han till Umeå för att börja plugga.

”Motivationen att träna det som krävs för att vara på den nivå som Martin vill, och strävar efter, saknas”, skriver Piteå Elit.

I fjol deltog Bergström både på U23-VM och i världscupen.

Klubben vill tacka Martin för tiden som varit och önskar honom lycka till med det nya livet.

”Att vi i Piteå Elit kommer att sakna Martin men respekterar givetvis hans beslut. Vi tackar, bockar, väsnas och gör vågen för allt du bidragit med att utveckla Piteå Elit.”

För Martin var detta ett ganska svårt beslut att fatta och säger följande under en intervju med nsd.se

– Ja, absolut. Men samtidigt så har jag ändå gett det tid, det känns rätt. Man måste gå in hundra procent, jag vill vinna så mycket som möjligt när jag åker skidor och den satsning som krävs för att jag ska utvecklas ännu mer kräver verkligen hundra procent. Jag känner inte att jag är redo att ge det.

–  Jag har åkt skidor länge, det har varit en stor del av mitt liv. Men som sagt, det är en känsla som har vuxit fram under senvintern och våren. Det känns rätt även fast det är ett stort steg.

Han fortsätter:

– Ska man ta sig mot toppen i längdskidåkning så gäller det att vara fullt motiverad och fullt fokuserad för att klara av att genomföra det arbete som ska till. Det måste komma inifrån, från en själv, annars gör det varken från eller till.

Nu flyttar Martin Bergström till Umeå och plugga till civilingenjör.

 

Vi på Skidzonen.se önskar Martin stort lycka till med sitt nya liv i Umeå!

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *