I torsdag vann hon citysprinten och idag stakade hon hem segern i NSD Classic – Maria Nordström har kopplat greppet i Volkswagen Tour.

Maria har två tredjeplatser i touren sedan tidigare och är nu storfavorit till totalsegern.

-Det får väl bli tredje gången gillt, säger en trött men nöjd segrare
Maria vann femmilsloppet 55 sekunder före Ebba Andersson. Duon följdes åt i 35 kilometer, men sedan var förstaårsseniorens muskler tröttkörda och Ebba tvingades släppa.

– Det var ett bra lopp i början med bra och hård fart. Sedan är jag inte van att varken köra så här långa lopp eller att staka. Jag har stakat så här en gång tidigare och det var 10 kilometer så det här var ett snäpp upp. Men det var en rolig erfarenhet, och kul se hur kroppen reagerar när den börjar bli trött, säger Ebba Andersson.

Bland herrarna bjöd två långloppsspecialister Klas Nilsson, Skellefteå XC, och Johan Lövgren touråkarna på en rejäl match.
Fyra åkare följdes åt ända in på upploppet och Teodor Pettersson kunde till slut vinna den rafflande spurtuppgörelsen en ynka sekund före Klas och ytterligare två före Johan.

Näst bäst av touråkarna var Gustav Nordström som gick i mål som fyra. Sprintspecialisten Petersson var med i tätklungan från första stavtaget och kunde se konkurrenterna släppa en efter en och har nu ett kanonläge inför den avslutande klättringen i morgon.

– Efter halva loppet blev vi sex stycken och sedan har de trillat av en efter en. Till slut var vi fyra och sista kilometern samlade jag kraft. Det blir lite speciellt med spurterna då man åkt flera timmar jämfört med en sprint.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *