Marcus Fredriksson: ” Vill ha en bra känsla i kroppen”

Marcus Fredriksson är skidtalangen från Lycksele som tog tre individuella JSM-guld redan under sitt första år som junior. – Jag är väldigt glad att äntligen få dra på mig den ”vita dräkten” efter några säsonger där jag inte fått till det som planerat, säger Marcus till skidzonen.se.

Marcus Fredriksson har åkt skidor så länge han själv kan minnas, men det var när han började tävla utanför den egna kommunen som han verkligen fastnade för sporten.

– Jag gillade klimatet med att få nya vänner som hade samma intresse, hemma var det nästan ingen i min ålder som åkte skidor. Samtidigt spelade jag hockey fram tills jag var 13.

Väldigt glad
Idag bor Marcus fortfarande kvar i Lycksele där han går på skidgymnasiet och studerar teknik(design). På väg hem från SM i Piteå fick Fredriksson beskedet att han blivit uttagen till Junior-VM.
–Jag blev väldigt glad att äntligen få dra på mig den ”vita dräkten” efter några säsonger där jag inte fått till det som planerat, säger han till skidzonen.se

150603 Marcus Fredriksson, Sverige, poserar för ett porträtt den 3 juni 2015 i Örnsköldsvik. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74111
Marcus Fredriksson vill hitta en bra känsla i kroppen under Junior-VM 2016.

Junior-VM blir dock inte Marcus första landslagsuppdrag. Tidigare har han representerat Sverige vid en Ungdomsstafett under VM i Holmenkollen och Juniorlandskampen i finska Rovaniemi.

 

Marcus har inte satt några resultatmässiga mål utan vill hitta en bra känsla i kroppen.
– Då kan det gå bra, säger han till skidzonen.se

Vilka distanser kommer du att köra?
– Jag är första reserv på sprinten, ska köra 10 klassiskt och 15 fritt. Sedan bestäms stafettsträckorna på plats.

Hur kommer du laddar du upp inför JVM?
– Kommer köra lite lättare träning i samband med god och varierad kost.

Fem snabba med Marcus Fredriksson

Tidigare landslagsuppdrag: Landskamp i Rovaniemi, Finland men blev fälld i semifinalen på sprinten. Åkt ungdomsstafett i holmenkollen på VM.
Främsta meriter: 3 individuella JSM guld som förstårs Junior. Vunnit totala Rullskidvärldscupen för juniorer.
Förebild: Martin Johnsrud Sundby
Favoritdistans: 5km fritt prolog
Gör du om 10 år: Är med och fightas i yttersta världseliten.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *