Foto: Bildbyrån
Wolfgang Pichler har värvat tre längdåkare till skyttesidan vilket längdtränaren Mattias Persson inte är så förtjust i. Foto: Bildbyrån

Tidigare i veckan presenterades Wolfgang Pichlers nya landslagsrupp där tre namn stack ut lite extra – nämligen längdåkarna Tiio Söderheim, Julia Jansson och Sara Nordstrand. Nu kritiserar den svenska damtränarn på längdsidan Pichlers värvningar.
– Man är där och snyltar lite kan jag tycka, säger Mattias Persson till Expressen

Redan innan landslagsgruppen för skidskyttarna presenterades hade det offentliggjorts att Wolfgang Pichler var intresserade att värva över längdåkare till skyttesidan. Julia Svan var bland annat en av de som kontaktades redan förra året av Pichler. Istället för Julia Svan, hakade en annan Julia på skidskyttarnas tåg – Julia Jansson från Månkarbo. Lika så Sara Nordstrand, fostrad i Hägglunds skidklubb som tidigare tillhört Juniorlandslaget i skidor byter över till skyttesidan. Tiio Söderheim, som gjort många världscupstarter i längdspåren, byter även han över trots att skyttet verkar bekymmersamt:
– Jag har testat nån gång bara på kul. Mitt skytte är bedrövligt nu tror jag, säger Tiio till Expressen.


”Det är sorgligt”  

Alla är dock inte glada över skidåkarnas byte. Mattias Persson, damtränare i längdlandslaget kritiserar Pichler för hans värvningar.

Foto: Bildbyrån
Mattias Persson. Foto: Bildbyrån

–Man är där och snyltar lite kan jag tycka säger Persson till Expressen och fortsätter:
– Det är sorgligt, för båda två är duktiga skidåkerskor med en utvecklingspotential, säger han angående Julia och Sara.

Skidförbundet har dock inte rätten över åkarna vilket gör att de helt och hållet väljer själva vilket Persson också betonar.
– Får man möjlighet att bli landslagsåkare i en annan sport och förhoppningsvis bli världsstjärna, då önskar jag dem lycka till naturligtvis, säger han till Expressen.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

2 svar på ””Man är där och snyltar””

 1. Kanske dags för skidförbundet att se över vad man ska göra för att även stötta de som precis hamnar utanför laget.
  Några tankar jag kom på nu på direkten, bra eller mindre bra kanske.
  – Se på Norge eller börja samarbeta med teamen istället för att var rädd för dem!
  – Regionala utvecklingslag i skidförbundets regi som är finansierade genom självständigt sponsorupplägg?
  – Erbjud elitklubbarna att ta del av skidförbundets kompetens när dessa har egna läger.
  – Öppna träningshelger, tex bjud in de 30 med lägst FIS-punkter på sprintsamling för att höja nivån och återta tronen som Världens bästa sprintnation.

  Min åsikt är att skidförbundet bör presentera en plan för de som knackar på dörren till laget, ha en öppen dialog om vad som krävs och vad man kan hjälpa varandra med!

 2. Längdsidan måste se det som en utmaning! Jobba hårdare på att skapa bättre förutsättningar för våra aktiva! Kanske går att samarbeta med skidskyttarna!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *