Magnar Dalen tillbaka i Östersunds SK

Magnar Dalen

Efter åtta år som förbundskapten för Finlands skidlandslag har Magnar Dalen tagit på sig jobbet som sportchef för Team Centric. Nu kan vi även berätta att han kommer att vara mentor/allt-i-allo för Östersunds SK. 

– Mitt mentorskap i ÖSK sträcker sig från ungdomssidan, till elitsatsande seniorer, att jobba med ekonomin och allt möjligt annat som rör en skidklubb, berättar Dalen för op.se

Sista juni i år gick kontraktet med Finlands skidförbund ut, redan innan det stod det klart att Magnar kommer att jobba som sportchef för långsloppslaget Team Centric. En utveckling som enligt honom har både för och nackdelar.

– Privata lagsatsningar är på gott och ont. De kan vara bra för äldre åkare som vill få en nytändning i sin karriär. Däremot är min bestämda uppfattning att yngre juniorer och aktiva nära ett A-landslag nog bör hålla sig till sina respektive skidförbund, för det är där de kan bli riktigt bra. Inte minst genom möjligheten till träning tillsammans med de allra bästa profilerna, slår Magnar Dalen fast.

– Men för plus 30–åkare som exempelvis Anders Södergren med flera, är privata satsningar på långloppslag en injektion, fortsätter han sin analys.

För egen del blir det alltså långloppscupen och Östersunds SK i vinter. Jobbet delas ungefär 50-50, fortsätter han till op.se

Men han tycker att det är minst lika roligt att hjälpa en yngre åkare mot framgångar som en elitåkare mot pallplaceringar.

– Glädjen med skidåkningen finns kvar och inte minst hoppas jag kunna ge unga aktiva en del hjälp. Jag har trots allt samlat på mig en del erfarenhet under årens lopp, säger han lite blygsamt…

 

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *