I söndags samlades längdlandslaget för säsongens tredje läger. Den 25 juni – 1 juli ska tekniken vässas i Torsby skidtunnel.

 

– Det har blivit en tradition med läger i Torsby veckan efter midsommar. Här får vi både skidåkning och väldigt fin barmarksträning, säger förbundskapten Rikard Grip.

Stämningen var på topp när längdlandslaget anlände till Torsby på söndag kväll. Åkarna ser fram emot ett sista läger tillsammans innan sommaruppehållet då de får träna på egen hand.

För första gången den här säsongen åker både damer och herrar, samt vallare och ledare på ett gemensamt läger.
– Det är viktigt för lagkänslan i vinter att alla samlas ibland. Vi får chansen att jobba ihop organisationen samtidigt som vi kan stämma av att vi är på rätt väg inför den kommande OS-säsongen, säger Rikard Grip.

Torsby är en uppskattad lägerort för landslaget, vilket till stor del beror på skidtunneln. Men laget uppskattar även miljön runt omkring.
– Torsby erbjuder mycket bra förhållanden för barmarksträning. Backarna Hovfjället och Tosseberg passar väldigt bra för rullskidor och både skidtunnel, gym och rullskidbana ligger på gångavstånd från boendet. Vi värdesätter närheten högt då vi undviker mycket transporter, berättar Rikard Grip.

Damtränare Johan Granath berättar att det ändå är skidåkningen som är huvudträningen i Torsby.
– Det är på snö vi ska tävla i vinter och därför har just skidåkning varit en röd tråd på alla våra läger hittills. Det har varit möjligt tack vare vårens fina skidförhållanden. Vi fortsätter med träning på snö i Torsby där det är bra skidföre i tunneln så här i början av säsongen. Vi kommer vara bra rustade inför resten av försäsongen, säger Johan Granath.

Även vallateamet kommer att tillbringa mycket tid i skidtunneln.
– Det är många par skidor som ska testas och planeringsarbetet inför vintern är i full gång för vallarna, berättar Rikard Grip.

När lägret startar saknas Emma Wikén och Hanna Falk som känner sig lite förkylda.
– I dagsläget vet vi inte om eller när de ansluter, säger Rikard Grip.

Även Jonna Sundling, som opererade bort halsmandlarna i maj, saknades vid söndagens samling. Men förbundskaptenen kommer med lugnande ord.
– Jonnas rehabilitering har gått bra och hon ansluter till lägret lite senare för att stanna några dagar och trappa upp träningen, avslutar Rikard Grip.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *