Kläbo fortsatt obesegrad efter extrem spurt

Foto: Bildbyrån

Johannes Hösflot Kläbo vann herrarnas skiathlon i Lillehammer och är därmed fortsatt obesegrad i världscupen denna säsong. – Det är helt sjukt, säger experten Mathias Fredriksson i SVT.

Johannes Hösflot Kläbo vann herrarnas skiathlon i Lillehammer efter en osannolik upphämtning mot landsmannen Martin Johnsrud Sundby.

Sundby som under hela loppet varit väldigt passiv och sparat energi, satte allt på ett kort i den sista långa backen. Norrmannen fick en stor lucka till landsmännen Johannes Hösflot Kläbo och Hans Christer Holund.

Segern såg ut att vara säkrad för Sundby, men Kläbo hade andra planer. I den avslutande sprintbacken stod Kläbo för en imponerande upphämtning och kunde enkelt spurta hem segern på upploppet.

Hans Christer Holund knep den sista pallplatsen och ordnade den norska trippelsegern.

Marcus Hellner blev bäste svensk på 11:e plats och Daniel Richardsson följde som 12:e man. En sliten Calle Halfvarsson slutade på 17:e plats

– Jag är trött, seg, jag tror alla såg att jag inte har något att göra här i dag. Det är en värdelös prestation. Jag orkar ingenting och har inte viljan, det finns inget här, säger Halfvarsson till SportExpressen.

 

Resultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *