Det blev inga större skrällar i den svenska premiären i Bruksvallarna idag. Sveriges skiddrottning, Charlotte Kalla, hade som förväntat dagens snabbaste tid. Där bakom var det dock betydligt tightare än ifjol. 

Kalla vann, liksom förra året, premiären i Bruksvallarna på 5 kilometer klassiskt. Hon tog ledningen direkt och det var aldrig någon som var särskilt nära. Sprintspecialisten Ida Ingermarsdotter visade tecken på form då hon slutade tvåa, 25 sekunder bakom.

Glädjande besked blev det för Sofia Henriksson som slutade 3a i loppet, bara 4 sekunder från 2a-platsen. Förra året skrällde Piteå-tjejen med en andraplats i samma lopp, men efter att ha dragits med stora problem under senaste året var detta ett bevis på att hon är tillbaka.

Det var en rejäl sekundstrid om den sista pallplatsen. Hanna Falk missade pallen med bara 2 sekunder. Anmärkningsvärt var också att hela 14 åkare slog sig in under minuten bakom Kalla. Förra årets lopp (som då var drygt 1 kilometer längre) var det bara fem tjejer inom minuten efter.

Resultat topp 10:
1. Charlotte Kalla 12.18
2. Ida Ingermarsdotter +25
3. Sofia Henriksson +29
4. Hanna Falk +31
5. Sara Lindborg
6. Linn Sömskar +38
7. Marika Sundin +39
8. Anna Haag +48.5
9. Evelina Settlin +50
10. Emma Wikén +54

Kompletta resultat

Liveresultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *