Kalla krossade Björgen – Vann jaktstarten

Charlotte Kalla imponerade stort i damernas jaktstart under mini-touren i Ruka. Kalla knäckte Björgen i den sista långa uppförsbacken och säkrade segern.

Precis som förväntat så följdes Björgen och Kalla åt i täten under hela loppet – fram till sista varvet. I loppets längsta backe gjorde Charlotte Kalla ett jätteryck som Björgen inte klarade med.

– Jag visste att Marit skulle vara i ryggen från början. Vi valde att hålla hög fart och inte vänta in de andra. Jag tänkte att om det här var min dag och jag kände mig snabb så skulle jag rycka i sista backen, säger Charlotte Kalla.

Tredjeplatsen gick till Ragnhild Haga som stod för ett imponerande lopp. Stina Nilsson var länge med och krigade om tredjeplatsen men hade inte tillräckligt med krafter under slutet av loppet. Nilsson slutade på sjunde plats.

Resultat (live)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *