Juniorlandslaget säsongen 2015/2016

Foto: Mathias Jonasson
Alfred Buskqvist från IK Stern debuterar i juniorlandslaget i skidor. Tidigare har han tillhört J-laget i rullskidor. Foto: Mathias Jonasson
Svenska Skidförbundet har glädjen att presentera juniorlandslaget i längd för säsongen 2015/2016. Åtta damer och åtta herrar ingår i laget med talanger som kommer representera Sverige under säsongens juniortävlingar.

Det krävdes några snabba beslut för den nytillträdda juniorlandslagstränaren Martina Höök. Samma dag som anställningen på Svenska Skidförbundet börjar så kommer den första tillkännagivningen – vilka som är uttagna till juniorlandslaget.

Juniorlaget som tagits ut är en blandning av åkare som var med i laget även förra säsongen men innehåller även några nya namn: Emma Thalin, Svegs IK, Karin Björlinger, IK Vista, Rebecka Öhrn, VIlhelmina IK, Hugo Jakobsson, Falun-Borlänge SK, Jonas Eriksson, Falun Borlänge SK, Marcus Grate, Täfteå IK och Max Novak, Offerdals SK.

–  Laget är mycket intressant. Vårt stora mål denna säsongen är JVM i Rumänien. Utöver detta är Ungdoms-OS i Lillehammer och juniorlandskampen två viktiga tävlingar. JVM går i slutet av februari och vi siktar på att bygga ett starkt lag till dess, säger Martina Höök.

Här är samtliga talanger som ingår i juniorlandslaget 2015/2016.

Damer

Elina Rönnlund, IFK Umeå
Ebba Andersson, Sollefteå Skidor IF
Emma Ribom, Kalix SK
Emma Thalin, Svegs IK
Jenny Solin, Sollefteå Skidor IF
Karin Björlinger, IK Vista
Moa Olsson, Vansbro AIK Skidklubb
Rebecka Örn, Vilhelmina IK

Herrar

Alfred Buskqvist, IK Stern
Filip Danielsson, Garphyttans IF
Hugo Jakobsson, Falun Borlänge SK
Jonas Eriksson, Falun Borlänge SK
Marcus Grate, Täfteå IK
Marcus Fredriksson, Lycksele IF
Max Novak, Offerdals SK
Viktor Thorn, Ulricehamns IF

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *