Jämtland-Härjedalen blev vinnare på damsidan och Dalarna på herrsidan när distriktstafetten för juniorer avgjordes i Örnsköldsvik på söndagen.

 

Stämningen var på topp och skidglädjen var stor när det var dags för juniorernas distriktstafett i Örnsköldsvik. Intresset för att vara med var stort med hela 45 lag till start.

Damer
På damsidan var Småland i ledningen efter de två första sträckorna. Moa Hansson växlade över till Hanna Abrahamsson tre sekunder före Dalarnas Emma Larsson, som lämnade över till Sofie Oskarsson. Ställningen var densamma efter andrasträckan, men då klev Småland av, då de endast hade två åkare.

Bakom de två ledande lagen körde Moa Majbäck förstasträckan för Norrbotten och växlade över som trea, 16 sekunder efter Dalarna. Men efter andrasträckan hade Ida Gustavsson tagit upp Västerbotten till tredjeplatsen.

På sistasträckan åkte Jämtland-Härjedalens Tua Dahlgren ikapp Dalarnas Tilda Östberg och det blev en tuff kamp mellan de båda in i mål. Dahlgren slog Östberg med endast 0,1 sekund och ett målfoto fick avgöra att vinsten gick till Jämtland-Härjedalen. Linn Svahn körde in Västerbotten till en tredjeplats, 6,7 sekunder efter det vinnande laget.

Herrar
I herrarnas lopp växlade tre lag ungefär samtidigt efter första sträckan. Smålands Jonathan Norder var två sekunder före Västerbottens Simon Karlsson, som i sin tur var en sekund före Dalarnas Axel Jutterström.

Kampen fortsatte på andrasträckan. Smålands Leo Johansson behöll ledningen och drog ifrån de andra två. I växlingen till sistasträckan låg han 23 sekunder före Alexander Karlsson, från Dalarna och Simon Åstot från Västerbotten, som körde tillsammans.

På sistasträckan Körde Dalarnas Gustav Berglund starkt. Han förde upp Dalarna till förstaplatsen, 7 sekunder före Småland, som hade Adam Persson på sistasträckan. Västerbotten behöll tredjeplatsen och körde över mållinjen 48 sekunder efter Dalarna.

 

Resultat distriktstafett damer
Resultat distriktstafett herrar

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *