Johan Olsson avslutar skidkarriären

Johan Olsson avslutar sin skidkarriär på elitnivå meddelade han på en presskonferens under onsdagen. – Bördan att vara borta från familjen är större än glädjen att hålla på, säger Olsson.

– Jag kan nog själv känna så här att jag hela tiden haft en ambition att vara bäst. Och så har jag hela tiden tagit konsekvenserna av det, och även min familj har fått tagit samma konsekvenser som jag gjort. På något sätt har jag sedan länge bestämt att från den dag jag känner den bördan jag burit av att vara borta från familjen, när den bördan blir större än glädjen så lägger jag ner. Den punkten har jag nått nu, säger Johan Olsson.

Efter beskedet hyllades Olsson av längdchefen Johan Sares.
– Han har varit en otrolig ambassdör för vår sport, säger Sares

Under det närmsta året kommer Johan att genomföra en Svensk Klassiker där han medger att simningen kommer bli den största utmaningen.

– Det är någonting jag länge har drömt om, säger Olsson.

Texten uppdateras…

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

122 svar på ”Johan Olsson avslutar skidkarriären”

 1. Tack, Johan! Har älskat att se dig i skidspåren. Nu kommer du och din familj att få chansen att vara tillsammans på ett annat sätt. Hoppas att ni får ha det gott.

 2. Lycka Till Johan! Ett alldeles rätt beslut som du tagit att avsluta karriären. Du lämnar ett tomrum,men någongång är det dags att de yngre kliver fram.

 3. Tack Johan, för alla spännande lopp vi har fått uppleva med dig som en otroligt bra skidåkare! Blivit ledsen varje gång som du inte har kunnat ställa upp pga sjukdom!❤️ Önskar dig all lycka i framtiden tills med din familj… Du kommer att vara saknad! Glad Påsk!❤️

 4. Tack Johan för all spänning,har fullständigt älskat att se dig i spåren.glömmer dig aldrig.Du kommer vara så otroligt saknad.ledsamt samtidigt förstår man.Lycka till i fortsätta livet.Många kramar

 5. Tack Johan !
  Jag säger bara Val de Flemme detta trodde man inte var möjligt. Aldrig några bortförklaringar när det gått dåligt.
  Ta nu hand om Anna och de små barnen .
  Nu får vi hoppas de blir skidåkare.

 6. Tack för dom här åren. Du har verkligen bjudit på både spänning och dej själv. Kommer sakna dej men jag önskar dig och din familj all lycka i framtiden. Glad påsk till er och många påskkramar,

 7. Tack Johan för alla spännande och underhållande timmar du gett oss under din fantastiska skidkarriär. Önskar nu dig och din fina familj fortsatt lycka tillsammans. Kramar️

 8. Helt rätt beslut Johan, det Du gjort för skidsporten är otroligt, det kommer vi att minnas i all framtid, tusen tack för alla dessa högtidsstunder !

 9. En av vår absolut främsta idrottsmän någonsin alla kategorier. Alla måste ju sluta någon gång, men kommande OS utan Johan blir ett OS där jag inför alla lopp kommer att utbrista ”tänk om Johan Olsson varit med, då skulle ni fått se på åka!” Glad PÅSK!

 10. Tack för den fantastiska karriär du har haft trotts alla motgångar av sjukdomar och skador, du kommer alltid att bli ihågkommen för 5 milen i Val di Fiemme 2013. Du kommer att vara saknad inom svensk längdskidåkning.

 11. Du är bäst Johan!! Tack för alla fina stunder, för all ståpäls å rysningar när du gled över mållinjen som den vinnare du är ❤ hoppas vi stöter på varandra på stan snart, för skidåkningen kommer inte bli den samma utan dig! All lycka till dig

 12. Tackar för alla lopp som gett andnöd av spänning. Känns bra att vi var på plats i Falun och barnen tackar för Kinarestaurang-besök efter din prisceremoni de fick (lovades om du tog guld…)

 13. Tack Johan för alla spännande tävlingar jag har fått se på TV, jag vet att din familj betyder mycket för dig och nu får du möjlighet att vara mer med dom. Lycka till i fortsättningen!

 14. Det blir nog bra det tack för alla fina framgångar du har gett oss . Värsta var ju soloåkningen på fem milen den glömmer ingen. Sköt om familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *