Johan Olsson avslutar sin skidkarriär på elitnivå meddelade han på en presskonferens under onsdagen. – Bördan att vara borta från familjen är större än glädjen att hålla på, säger Olsson.

– Jag kan nog själv känna så här att jag hela tiden haft en ambition att vara bäst. Och så har jag hela tiden tagit konsekvenserna av det, och även min familj har fått tagit samma konsekvenser som jag gjort. På något sätt har jag sedan länge bestämt att från den dag jag känner den bördan jag burit av att vara borta från familjen, när den bördan blir större än glädjen så lägger jag ner. Den punkten har jag nått nu, säger Johan Olsson.

Efter beskedet hyllades Olsson av längdchefen Johan Sares.
– Han har varit en otrolig ambassdör för vår sport, säger Sares

Under det närmsta året kommer Johan att genomföra en Svensk Klassiker där han medger att simningen kommer bli den största utmaningen.

– Det är någonting jag länge har drömt om, säger Olsson.

Texten uppdateras…

DELA
mathias@skidzonen.se

Kommentera