Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Johan Olsson ser ljust på möjligheterna att kunna komma till start vid OS i Sotji.

– Rehabträningen går över förväntan och jag kan träna bra. Men något maxtest är inte gjort så jag vet ännu inte vad kroppen kan klara när den utsätts för rejäl påfrestning, sa femmilsvärldsmästaren på dagens presskonferens i Seiser Alm.

Det var en glad och uppsluppen Johan Olsson som mötte den församlade rikspressen idag på hotellet i sagolikt vackra Seiser Alm.
Skadorna han ådrog sig för några veckor sedan, en överansträng muskel mellan revbenen och en lungsäcksinflammation, läker i önskad takt.
– Jag är igång fint med skidträningen och har här i Seiser Alm kört både distanspass och intervaller. Utöver det är det rehabträning ett par gånger om dagen. Jag är nöjd med hur det utvecklar sig och känner att det går bättre och bättre dag för dag.

Johan Olsson är förhoppningsfull om OS-start, men tar inte ut något i förskott:
– Nej, jag tränar på och acklimatiserar mig här. Det är först när jag kört ett riktigt maxtest jag vet vart jag står. Det maxtestet hoppas jag kunna genomföra inom en relativt snar framtid, sa Johan Olsson.
Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson är även han nöjd med hur processen löper:
– Johan gör det jobb som krävs för att komma tillbaka. Rehabtematet förser honom med den hjälp han behöver i form av massage, med mera. Det går helt klart åt rätt håll.

Förbundskaptenen Rikard Grip säger:
– Det är ett stort värde för oss att Johan är på plats i Seiser Alm. Han inspirerar med sin vilja att ta sig till Sotji. Jag är imponerad av hans insats både i och utanför skidspåret.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *