Skärmavbild 2015-01-29 kl. 18.01.08
Hugo Jacobsson föll i semifinalen i dagens sprint på U-OSFoto: Lukas Johansson

Alla svenska damer och alla utom Jonas Eriksson tog sig vidare från dagens kval i sprinten. Längst gick Hugo Jacobsson och Gustav Aflodal, i den klassiska sprinten,som tog sig till semifinal. Väl där ramlade dessvärre Hugo. 
– Det hör ju till att stå på benen också, skriver Hugo till skidzonen.se.

 

Jonas Eriksson missade kvalificering till heaten efter att ha blivit 31a i prologen. Bättre gick det för Adam Persson som blev 19e, Hugo Jacobsson 13e och Gustav Aflodal 14e man.

Persson försvann redan i kvartfinalen medan de äldre, Hugo och Gustav tog sig till semi. Där tog dessvärre dagen slut för svenskarna. Hugo låg till en början med riktigt bra men ramlade därefter och bröt staven.
– Det är riktigt tråkigt! Kroppen kändes bättre och bättre och jag tror absolut att jag hade kunnat lägga i en lite högre växel i finalen. Men det hör ju till att stå på benen också, något man måste bli bättre på, inte första vurpan denna säsong precis….. skriver Hugo till Skidzonen.se.

Samtliga damer tog sig vidare från kvalet men det var ingen av dem som gick längre än kvartfinal. Emma Thalin var närmast men åkte precis ut efter fotofinish i kvartfinalen.
Deras prologplaceringar: Emma Backén 18, Moa Lundgren 20, Johanna Hagström 24 och Emma Thalin 29.

Stafettlaget
Imorgon avslutas Ungdoms-OS i längdskidor, då med mixstafett. Laget som är uttaget för att representera Sverige är följande:

Jonas Eriksson (Klassisk sträcka)
Johanna Hagström (Klassisk sträcka)
Hugo Jacobsson (Fristil)
Moa Lundgren (Fristil)

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *