Hanna Öberg åtta i världscuppremiären

Inte nog med en riktigt bra placering, Hanna sköt näst snabbast av alla och inklusive tiden på vallen var hon snabbast av alla. Dessutom gick klubbkompisen från Piteå, Anna Magnusson in på 21:a och Mona Brorsson på 23:e plats.

– Jag fattar ingenting, sa glädjestrålande Hanna, som inte hade räknat med en så bra placering även om hon visade fin form i söndagens stafett.
Hon hade dessutom otur då hon föll på första.
– Jag var mest orolig att någonting i utrustningen skulle ha gått sönder, sa hon

Hanna låg bara 20:e efter första varvet, men sköt fullt. I första stående det en miss sedan två i andra liggande och så avslutade hon med en miss i sista stående. Trots missarna avancerade hon undan för undan och hade placeringarna 8-13-9 vid de följande varvningarna och lyckades faktiskt ta in en placering på avslutningsrundan.

Jämnåriga (21) Anna Magnusson hade också fyra missar, men behövde lite längre tid på i spåret och även i skjutningarna, där hon avvaktade vinden. 21:a placeringen var förstås en fjäder i hatten för förstaårssenioren. Mona Brorsson hade bara tre missar, men var över minuten sämre på skidorna. Det gav 23:a plats.

Linn Persson, åkte ungefär som Brorsson, men hade sammanlagt sex missar och kom inte i närheten av söndagens stafettinsats. Emma Nilsson hade nästan jämförbara tider med Piteå-tjejerna, men förlorade en hel del i tid och även genom missar (7) i skyttet. Placeringarna för duon blev 65 och 70 bland 99 deltagare.

Vann damernas distans gjorde tyska Laura Dahlmeier, följd av Anais Bescond, Frankrike och Darya Yurkevich, Vitryssland.

Läs mer om damernas distans på www.worldcupostersund.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *