160411 Rikard Grip, švergripande ansvarig fšr landslagsverksamheten, poserar fšr ett portrŠtt under en presskonferens anordnad av lŠngdlandslaget i skidor den 11 april 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

I maj inleddes försäsongen 2017/2018. Den har börjat bra för samtliga lag.

 

– Vi har kommit igång väldigt bra med vår lägerverksamhet. Träningsgrupp 1 har hunnit med två läger medan 2 och 3 har haft ett läger vardera, berättar förbundskapten Rikard Grip.

Idag avslutas det öppna elitlägret för juniorer i Östersund. Cirka 120 ungdomar deltog under ledning av tränare Martina Höök. Även förbundskaptenen var på plats i några dagar och är nöjd över vad han såg.
– Min reflektion från lägret är att många åkare tog för sig väldigt bra, vilket bådar gott inför framtiden, säger Grip.

Inför säsongen gjordes en del strukturella förändringar i laguppsättningarna.
– Det har varit en vision under längre tid att försöka stärka övergången från junior till senior och de förändringar som vi har gjort med träningsgrupp 2 och 3 är ett led i det.

Det känns både roligt och stimulerande. Jag vill samtidigt passa på att hälsa Mattias Nilsson välkommen in i ledargänget som ny tränare för grupp 3 tillsammans med Martina, säger Rikard.

Innan landslagen går på egen sommarträning återstår ett sista läger för åkarna. Träningsgrupperna 2 och seniorerna i grupp 3 åker på läger i Idre, medan träningsgrupp 1 har läger i värmländska Torsby.

Men redan nu ser åkare och ledare fram emot en ny vinter.
– Det blir en spännande säsong med de olympiska spelen i Pyeongchang och även junior- och U23-VM i schweiziska Goms. Jag upplever att både aktiva och tränare är oerhört motiverade och stimulerade inför vintern, avslutar Rikard.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here