I maj inleddes försäsongen 2017/2018. Den har börjat bra för samtliga lag.

 

– Vi har kommit igång väldigt bra med vår lägerverksamhet. Träningsgrupp 1 har hunnit med två läger medan 2 och 3 har haft ett läger vardera, berättar förbundskapten Rikard Grip.

Idag avslutas det öppna elitlägret för juniorer i Östersund. Cirka 120 ungdomar deltog under ledning av tränare Martina Höök. Även förbundskaptenen var på plats i några dagar och är nöjd över vad han såg.
– Min reflektion från lägret är att många åkare tog för sig väldigt bra, vilket bådar gott inför framtiden, säger Grip.

Inför säsongen gjordes en del strukturella förändringar i laguppsättningarna.
– Det har varit en vision under längre tid att försöka stärka övergången från junior till senior och de förändringar som vi har gjort med träningsgrupp 2 och 3 är ett led i det.

Det känns både roligt och stimulerande. Jag vill samtidigt passa på att hälsa Mattias Nilsson välkommen in i ledargänget som ny tränare för grupp 3 tillsammans med Martina, säger Rikard.

Innan landslagen går på egen sommarträning återstår ett sista läger för åkarna. Träningsgrupperna 2 och seniorerna i grupp 3 åker på läger i Idre, medan träningsgrupp 1 har läger i värmländska Torsby.

Men redan nu ser åkare och ledare fram emot en ny vinter.
– Det blir en spännande säsong med de olympiska spelen i Pyeongchang och även junior- och U23-VM i schweiziska Goms. Jag upplever att både aktiva och tränare är oerhört motiverade och stimulerade inför vintern, avslutar Rikard.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Ett svar på ”Hälsning från längdlandslagen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *