Halfvarsson tia i Ruka – Kläbo vann igen

Calle Halfvarsson blev bäste svensk i herrarnas avslutande jaktstart i Ruka. Supertalangen Johannes Hösflot Kläbo var starkast i spurten och vann loppet före Martin Johnsrud Sundby.

Johannes Hösflot Kläbo tog säsongens tredje raka världscupseger när han idag vann herrarnas jaktstart över 15 kilometer i fristil. Kläbo gick ut med ett försprång på 38 sekunder men blev infångad av den stora jagande klungan efter drygt halva loppet.

Det hela avgjordes på upploppet där Kläbo återigen var den starkaste. Martin Johnsrud Sundby slutade tvåa och följdes av Alexander Bolshunov, Ryssland som trea.

– Det var väldigt tufft. Jag försökte köra mitt eget lopp, men efter tre varv såg jag klungan komma bakifrån, då väntade jag in dom. Då var jag glad att det gick så långsamt – jag kunde jag koncentrera mig på avslutningen, säger Kläbo till SVT efter loppet.

SVT:s expert Mathias Fredriksson är imponerad av den unge supertalangen.

– Han kommer definitivt fortsätta var med där uppe. Sen är han ung, så det är inte säkert att han håller hela vägen i år. Men han överraskar hela tiden, och det är unikt att vara så komplett vid så ung ålder. Det är en ny superstjärna vi talar om, säger Fredriksson.

Calle Halfvarsson blev bäste svensk på 10:e plats och var inte speciellt nöjd med loppet.

–  Jag kanske var lite ivrig när jag försökte jaga ikapp Bolshunov. Han körde riktigt hårt och så fick jag ta smällen. Det slösade kraft och sen var det bara att försöka hänga med. Jag hade satsat på att stå på pallen i dag men det är inte alltid det blir så, säger han till SVT.

Kompletta resultat

Ett svar på “Halfvarsson tia i Ruka – Kläbo vann igen”

  1. Calle Halfvarsson har den absolut högsta kapaciteten i landslaget..men han är ju så himla ofokuserad!!
    Idag var tydligen hans glasögon ivägen och sen måste han förstås var 100 meter kolla vilka som låg bakom..
    Men nästa helg då står han på pallen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *