Sundling tog sitt andra guld i detta mästerskap. Foto: Bildbyrån/Newspower Canon
Sundling tog sitt andra guld i detta mästerskap. Foto: Bildbyrån/Newspower Canon

Det luktade medalj på långa vägar redan innan start i dagens stafett i Val de Fiemme och JVM. Vilken valör det skulle bli var dock länge osäker. Men på sista sträckan fick vi se Jonna Sundling återigen visa sin grymma kapacitet och hon kunde köra hem guldet till Sverige.

Anna Dyvik gjorde en offensiv förstasträcka och var i början uppe och försökte spräcka fältet. Ryssland ryckte dock mot slutet och att 8 sekunder till nästa klunga med Tjeckien Norge och Sverige.

Sofia Henriksson rusade ut från start och täppte igen luckan ganska så snabbt. Ryssland och Sverige låg ihop i princip hela loppet och det höll sig så till växling.

Maja Dahlqvist fick alltså gå ut i ledning med ryssland hack i häl. De låg ihop hela första varvet men i stigningen på andra varvet drog ryskan upp ett ordentligt tempo som inte Maja kunde hålla. Norge som växlade ett par sekunder efter Sverige i växlingen gick ikapp Dahlqvist men sista delen på banan ökade borlängetjejen farten och kunde växla som 2a, 10 sekunder efter Ryssland och 5 före Norge.

På fjärde sträckan skickades Sveriges sprintfantom och skatespecialist ut, Jonna Sundling. Umeåtjejen tog upp jakten direkt och hade guld i sikte. Efter ett varv var Jonna ikapp ryskan och i backen därefter ryckte hon iväg. Ryskan närmade sig oroande mycket i sista backen men kunde inte matcha Sundlings tempo.

Topp 10.
1. Sverige
2. Ryssland
3. Norge
4. Tyskland
5. Schweiz
6. Finland
7. Slovenien
8. Tjeckien
9. Italien
10. Canada

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *