Grip: ”Har aldrig haft så många tjejer att välja på”

Förbundskapten Rikard Grip har ett angenämt problem att ta ut fyra åkare till damernas stafett. Efter Stina Nilssons, Sofia Bleckurs och Maria Rydqvists framgångar under VM har Grip många alternativ. – Det är inte är ett lätt beslut, säger han till SVT.

I Sotji vann Sverige med Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla. Ett lag som tidigare kändes ganska givet att få en ny chans att försvara guldet i Falun. Men läget har nu förändrats av flera anledningar.

Anna Haag befinner sig fortfarande hemma i Östersund efter en förkylning. Ida Ingemarsdotter och Emma Wikén har hittills inte visat sin absoluta toppform. Däremot så är Stina Nilsson med sin fantastiska form givetvis högaktuell. Samtidigt som Sofia Bleckur och Maria Rydqvists fantastiska lopp i skiathlon gör även dem till intressanta alternativ

– Det är klart att det är inte är ett lätt beslut. Det är många samtal, funderingar och grubblerier vi har gemensamt innan vi tar de besluten. Så det är en utmaning.

Jag känner väl att vi aldrig haft ett så starkt damlag tidigare där vi haft så många högaktuella namn som kan vara med att prestera.

Det känns också bra att vi har det så för då har vi också möjligheter om det skulle inträffa något i truppen, en förkylning eller sviktande form. Då har vi bra alternativ att välja på, säger Grip med ett stort leende till SVT.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *