Golfstjärnorna rasar efter Olssons bragdguld

Bragdguldet 2013 landade hos Johan Olsson som tillsammans med Henrik Stenson varit favorit till utmärkelsen. – Jag vill gratulera honom till utmärkelsen. Det var en fantastisk bedrift, säger Henrik Stenson till SportExpressen.se.

Stora delar av Sverige såg det som en självklarhet att Johan Olsson skulle vinna bragdguldet efter sin unika femmil i Val Di Fiemme. Våra golfstjärnor är dock inte lika nöjda med segraren.

– Det Stenson har gjort, folk fattar inte hur stort det är. Att vinna på båda sidorna av Atlanten, och på det sättet han gjorde det, under den pressen. Det är en bragd. Det Johan Olsson har gjort är också en bragd men det är inte jämförbart, säger Peter Hedblom till SportExpressen.se

På Twitter skriver båda golfproffsen Maria Hjorth och Richard S. Johnson att de är besvikna.

”Sverige borde skämmas idag! Att inte Henrik Stenson vinner bragdguldet är en skandal! Bara lämna in passet och tacka för sig”, skriver Johnson.

”What…inget bragdguld till Henrik Stenson!! Allvarligt talat”, skriver Hjorth.

Varför Stenson förtjänar bragdguldet före Johan Olsson, är enligt Peter Hedblom den hårda konkurrensen inom golfen.

– Golfen, jämfört med skidsporten, har stor konkurrens. Varje kontinent har bra spelare över hela världen. Det är olika vinnare hela tiden, och det visar vilken otrolig konkurrens vi har i den här idrotten, säger han.

– All heder till skidsporten men det är kanske tio nationer i hela världen som håller på med det.

Hedblom menar också att svenskarna har för dålig koll på golf.

– Ja, det tycker jag. Vi får ofta fått lite skit eftersom det är en idrott man tjänar mycket pengar på. Visst, Stenson tjänade mycket pengar i år men är man rankad trea i världen i fotboll tjänar du också de här pengarna. Lika i hockey och basket. I stora idrotter tjänar man sådana pengar. Men för det sjunker inte prestationen.

– Killen är rankad 236 i världen, och nu är han trea. Hela resan han har gjort – det är en bragd, säger han till Expressen.

Vad tycker du? Kommentera gärna nedan!

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

2 svar på ”Golfstjärnorna rasar efter Olssons bragdguld”

  1. HAHA försök få bollputtepellarna att åka själv får dom känna hur överjävligt jobbigt det är.

  2. Den som skriver att det åks skidor bara i 10 länder, kan absolut inget om längdskidor… klart att det spelas golf i flera länder än det åks skidor… det är dålig stil av Hjort o Johnsson att nedvärdera Johan Olsson… han är en mycket värdig utmärkelsen /BJ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *