Fotbollsspelare klubbchef i IFK Mora Skidklubb

anders_forsén_ifklogga
IFK Mora Skidklubb presenterade i dag en ny klubbchef vid en presskonferens i Mora.
Den som ska föra skidklubbens skuta framåt är en gammal fotbollsspelare, från just IFK Mora.
– Jag har varit 25 år i förskingringen men vill jag tillbaka till Mora, säger Anders Forsén, 46 år och boende i Uppsala.
Anders är uppväxt i Mora och har idrottsligt en bakgrund som fotbollsspelare, på den tiden fotbollen var stark på orten.
1984 spelade Anders i det juniorlag som gick till SM-final mot Örebro och hade den karismatiske Peter Antoine som tränare.
Nu när Anders styr kosan tillbaka till Mora så är det som klubbchef i IFK Mora Skidklubb. En ny tjänst som föreningen jobbat med att tillsätta under hösten. Anders har under många år bott och jobbat i Uppsala och har verkat inom IT-branschen. I dag är han anställd i ett IT-företag men har också haft eget företag under tolv år.
Forsén har inga egna aktiva meriter som skidåkare men har åkt Vasaloppet fem gånger och även genomfört klassikern och ett antal marathonlopp.
– Jag gillar att ta ut mig, säger Anders.
Han kommer börja sin anställning i Mora i början av februari. Han är utbildad inom marknadsföring och ekonomi och det är områden som också kommer vara prioriterade i hans uppdrag.
Anledningen till att du valde att söka jobbet?
– En kombination av hemlängtan och ett spännande jobb, säger Forsén.
Innan Forsén gör någon programförklaring vill han sätta sig in mer i klubben, träffa och prata med ledare och aktiva. Cirka 1100 medlemmar med allt från små barn i barnens skidkola till OS-åkare som Emil Jönsson och skidmotionärer får han på sitt bord.
– Jag ska jobba för ett bra lagbygge. Vi ska göra saker tillsammans, avslutar Forsén.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *