Filip Hammar sågar Anders Södergren

Filip Hammar sågar Anders Södergren

Efter Petter Northugs rattfylleskandal kontaktade tidningen Expressen ett flertal Svenska skidikoner, däribland Anders Södergren som kallade händelsen ”oförlåtlig”. Något som TV-profilen Filip Hammar nu är starkt kritisk till.

– Tidningarna har dagen efter intervjuat svenska skidåkare om det här, och de tar givetvis chansen att hoppa på Northug. De är lyckliga över att han gjort det här, säger Hammar i ”Filip och Fredriks podcast” och fortsätter:

– Han är den kanske viktigaste människan skidåkningen haft.

Bland personerna som reagerar kritiskt mot Northug finns de svenska åkarna Calle Halfvarsson och Anders Södergren – men även legendarer som Thomas Wassberg.

Det är främst uttalandet från Anders Södergren som Hammar är kritisk till.

– Det jag reagerar på är att någon, jag tror att det är Anders Södergren – hans reaktion, som han säger till Expressen, är att det är oförlåtligt. Om man tänker bokstavligt vad det ordet betyder är det att Petter Northug aldrig ska förlåtas. Jag skulle inte palla att säga att det är oförlåtigt, jag tycker att det är dumt gjort. Jag förstår inte hur man som människa vågar säga att det är oförlåtligt, säger Hammar i podcasten, och syftar på en intervju med SVT där Södergren säger att det är oförlåtligt.

När SportExpressen sedan ringer upp Anders Södergren för en kommentar till Filip Hammars påhopp säger han:

– Ja, alla har rätt till en åsikt, säger Södergren.

Du står fast vid det du sa?

– Att det är oförlåtligt att köra rattfull? Absolut.

Du kan lyssna på hela podcasten här!

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *