Filip Danielsson: ”Ville göra ett bättre JVM i år”

Filip Danielsson var en av de uttagna svenska herrarna på JVM i Rumänien. Men mästerskapet blev inte riktigt vad han hoppats på. 
— Mitt mål är att göra ett bättre JVM än ifjol, sa han innan mästerskapet till skidzonen.se. 

Filip Danielsson, 19 år från Vedevåg i Närke, inledde denna säsong med fin form och fina resultat, som i sin tur gav honom en plats i det svenska JVM-laget, för andra året i rad. Men formen försvann och Junior-VM blev inte alls vad han hoppats på.

— Mitt mål är att göra ett bättre JVM än ifjol, sa han innan mästerskapet. Men riktigt så blev tyvärr inte.

— Mitt VM började ju inte på bästa sätt kanske. Är grymt missnöjd med det klassiska loppet. Fick sedan hoppa in som reserv på skateloppet och tycker väl att det loppet var ganska godkänt ändå. Hade säsongen vart som den började i bruks och Idre så hade jag vart mer missnöjd, men nu när jag haft en tung period så känns det ändå bra att jag är påväg tillbaka iallafall, säger Danielsson.

140525 Filip Danielsson poserar fšr ett portrŠtt under en trŠning med juniorlandslaget den 23 maj 2014 i Sundsvall. Foto: PŠr Olert / BILDBYRN / Cop 108
Filip Danielsson har tillhört juniorlandslaget och JVM-truppen i två år i rad. 
Foto: BILDBYRÅN

Fick sina skidor som 2-åring
Även om det blev en del fotboll, hockey, innebandy och cross under ungdomen så var det skidorna som blev nummer ett för Filip som numera studerar på skidgymnasiet i Torsby.

— Jag fick mina skidor när jag fyllde 2 år och var redan då envis som fasen och ville absolut inte sluta åka. Jag fastnade för just skidor när jag började tävla i det och märkte då att det var drivande just för att allt jobb man lägger ner förmodligen lönar sig och att man kan pressa sig till nya gränser hela tiden.

Laddar för JSM
Även om JVM inte blev som Garphyttan-åkaren hoppats på siktar han nu vidare på ett annat stort mål denna vinter som arrangeras på ”hemmaplan”.

— Härnäst är de ju JSM i Torsby. Jag kommer nog inte träna allt för mycket utan ta det lite lugnt som innan JVM och hoppas på att formen ska hinna bli bättre än till JVM, säger Danielsson.

Fem snabba med Mats Karl Filip Danielsson


Studerar: Teknikprogrammet på Stjerneskolan, Torsby skidgym

Främsta merit inom längdåkning: 9a på JVM 10 skate varav 3e 96a 2015

Dold talang: en rackare på handstående.

Favoritdistans: distanslopp 10 eller längre spelar ingen roll vilken disciplin

Gör du om 10 år: åker förmodligen skidor i yttersta världsklass och kan leva på detta.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *