Favoriter att vinna världscupen 2018/19 – Här är spelbolagens odds

Trots att skidsäsongen 2017/18 nyss avslutades är diskussionerna om nästa säsongs favoriter redan i full gång. Vi har listat de just nu största favoriterna att vinna världscupen 2018/19.

Therese Johaug

Den trefaldiga OS-medaljörskan Therese Johaug har haft ett par omtumlande säsonger bakom sig. I oktober 2016 testades Johaug positivt för doping och blev avstängd i 18 månader, vilket innebar att hon missade de Olympiska Spelen i Pyongyang.
Johaug har dock hela tiden hävdat sin oskuld och att hon fått i sig den anabola steroiden Clostebol via en salva som landslagstränaren gett henne – en förklaring som dock blivit ifrågasatt av flera experter.

Oavsett vilken skuld Johaug bär i den omskrivna skandalen så är en sak säker – den 29-åriga norskan är tillbaka i världscupen den kommande säsongen och revanschlusten är stor.

I princip samtliga spelbolag håller Therese Johaug som storfavorit att stå som segrare 2018/19. Oddset för vinst till Johaug är 1.65 hos Unibet och Mr Green, samt 2.00 hos William Hill.

Heidi Weng

OS i Sydkorea blev en stor flopp för Heidi Weng. Den 26-åriga norskan fick för första gången sedan 2013 åka hem från ett olympiskt spel utan någon medalj och blev dessutom petad från det norska stafettlaget.

Men att den sviktande formen skulle göra att hon inte hålls som en av favoriterna i nästa världscupsäsong finns det ingen risk för. Det är nämligen Weng som stått som världscupsegrare under de två säsonger som Johaug varit avstängd. Weng har framförallt tagit poäng i Tour De Ski-etapperna som hålls årligen från slutet av december till andra veckan i januari.

Unibet och Mr Green ger oddset 5.00 på att Heidi Weng vinner världscupen, medan William Hills odds är 3.00.

Johannes Høsflot Klæbo

Precis som på damsidan så finns det en tydlig norsk favoritåkare även bland herrarna. Johannes Høsflot Klæbo stod som total världscupsegrare 2017/18 och enligt spelbolagen är chansen stor att han kommer göra det även den kommande säsongen.

Utöver vinsten i världscupen gjorde Høsflot Klæbo en fantastisk insats i OS i Sydkorea och kammade hem guld i både sprint, sprintstafett och på 4×10 km.

De svenska spelbolag som erbjuder odds på längdskidåkning håller 21-åringen som klar favorit inför den kommande säsongen. Paf och Unibet ger 1.80 gånger pengarna på att Høsflot Klæbo vinner världscupen, och 2.75 för att norrmannen står som segrare i Tour de Ski.

Sergej Ustiugov

Nästfavoriten på herrsidan, Sergej Ustiugov, är den enda på icke-norska åkaren på listan. Ustiugov har förvisso inte skördat några större framgångar hitintills i världscupen, utan blev istället känd under VM i Lathis där han kammade hem två guld och tre silver. Dessutom vann Ustiugov Tour de Ski säsongen 2016/17.

Ryssen fick däremot inte tillåtelse att delta under OS i Sydkorea, trots att han inte blivit utpekad som en av de dopade åkarna.

Ustiugov ses av spelbolagen som det största hotet mot Høsflot Klæbo, tillsammans med landslagskollegan Aleksandr Bolsjunov. Oddset för att Ustiugov vinner världscupen är i dagsläget 5.00 hos de svenska spelbolagen.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *