Falun/Borlänge SK:s stora dag i Finland

FBSK:s stora dag i Finland: Maja Dahlqvist och Oskar Svensson såg till att det blev svensk dubbelseger i Vuokatti.
– Ärligt talat så kände jag det någonstans, säger Maja Dahlqvist till skidzonen.se.

Falun/Borlänge SK såg till att det blev svensk succé i dagens fristilssprint i finska Vuokatti, där de första deltävlingarna i Skandinaviska cupen avgörs denna helg.
Maja Dahlqvist inledde dagens sprint med en stark tredje plats i prologen, men känslan var inte på topp.
– Det har inte gått så bra i prologen i år och det är det som har gått bäst förut. Tror jag har stressat lite för att jag inte varit i så bra form hittills, säger Dahlqvist.

Men formen var uppenbarligen på topp idag. Maja tog hem både kvart- och semifinal utan större problem. Och när det väl var final fanns det bara ett mål.
– Jag var jävligt sugen på det. Det enda jag tänkte var att jag skulle vinna. Det fanns inget annat, och så brukar jag aldrig känna. Ärligt talat så kände jag det någonstans, skrattar Maja.

Svenssons sköna revansch
Efter Majas vinst var det dags för nästa svenska och FBSK-seger.
Oskar Svensson öppnade dagen med en något mer blygsam placering (16) än Dahlqvist. Men herrklassen var otroligt jämn och det skiljde endast fyra sekunder från första till trettionde plats. Jämna finaler blev det också.
– Det var ju tight men i just kvart och semi kändes det rätt så kontrollerat. Jag la mig bak i fältet med flit men avancerade mot slutet. En riktigt bra sprintbana och det avgjordes i spurten i alla heat, berättar Oskar.

Trots fungerande taktik stuvade Svensson om upplägget inför finalen.
– Jag tänkte att det skulle gå för fort för att ligga bakom så jag höll mig högre upp i fältet.

En taktik som minst sagt var lyckad och Svensson lyckades precis vinna en rafflande spurtduell före Karl Johan Westberg. Norsk på tredje och fjärde plats, och svenskt igen på femte och sjätte i form utav Carl Quicklund och Emil Johansson.
– Vi var ju fler svenskar än norskar i final så det var ju verkligen revansch från gårdagen.

Gårdagens lopp var nämligen ingen höjdare för de svenska herrarna, framför allt inte för Svensson som valde att staka det klassiska loppet.
– Det var värdelöst det men jag trodde det skulle gå fortare. Det var det loppet jag trodde jag hade bäst chans i så jag var riktigt revanschsugen idag, säger en nöjd Oskar Svensson till skidzonen.se.

Imorgon avslutas cuphelgen med 10, respektive 15 kilometer i fristil.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *