I ett kyligt Umeå höll Hanna Falk för favorittrycket och vann sprinten. Men det var ingen dans på rosor för ulricehamnstjejen i finalen, där hon utmanades hårt och det blev en rafflande spurtstrid. Förutom de förutsedda segrarna gjorde många juniorer det riktigt bra i dagens tuffa sprint.  
Det var en bra dag för många unga juniorer idag. Imponerade gjorde bla. Jonna Sundling som tog hem sin semifinal för att sedan bli 4a i finalen. Domnarvstjejen Maja Dahlqvist såg även hon stark ut men blev pååkt i uppförsbacken och föll. Det var minst sagt en händelserik dag där många incidenter skedde. I semifinalen fick vi även se Linn Sömskar bryta båda stavarna i början av loppet.

I final tog Hanna Falk kommandot från början, precis som hon gjorde både i kvart och semi. Falk drog upp ett tempo som endast fyra tjejer orkade hålla och det blev en rafflande spurtstrid mellan de fyra där allihopa gick in i mål inom samma sekund. Men det var Ulricehamnstjejen Falk som var foten före Magdalena Pajala som i sin tur var tåspetsen före Mia Eriksson. 4a slutade som sagt junioren Jonna Sundling som dessvärre hade svårt att hitta rätt spår på upploppet och kunde inte nyttja sin fart till fullo.

Damernas OS-trupp avstod dagens lopp för att istället åka på höghöjdsläger.

Final damer

1a. Hanna Falk

2a. Magdalena Pajala

3a. Mia eriksson

4a. Jonna sundling

5a. Marika sunder

6a. Clara auland

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *