”Det är typ drömmen att vinna så här mycket pengar”

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qmy_mXXRvCU]
I slutet av sommaren vann Maria Nordström mycket överraskande Alliansloppet. Förutom äran och en massa mediatid blev det ett rejält tillskott i kassan. Vi tog ett snack med Maria Nordström inför årets säsong. Kika också in intervjun och filmen från Alliansloppet. 

Hur har har skidlivet varit sen Alliansloppet? 

– Tog första bästa flyg till Monaco” skrattar Maria och fortsätter; Nej, det har varit som vanligt, tränat på, inte ändrat så mycket. Har sen tidigare planerat att jag skulle studera på halvfart.

Maria har nu flyttat till Falun och börjat på Dala Sports Academy, vilket inneburit stort lyft med nya träningskompisar. Ett annat lyft var ju också som sagt vinsten i Alliansloppet. Inte nog med vinsten så vann hon dessutom 85 tusen i prispengar på loppet. Tack vare det kan Maria fokusera mer på skidorna och mindre på jobben.
– Det är inte så att jag tänker på de där 85 tusen hela tiden men det har inneburit att jag kan åka på mer läger och inte behöver jobba lika mycket som jag gjorde i våras.

Formen och kroppen känns i bra trim inför säsongen och Maria ser verkligen fram emot säsongspremiären i Bruksvallarna om knappa månaden.
– Det känns riktigt bra! Det ska bli kul att få tävla snart nu när man har tränat så länge. Längtar till Bruks!

Och om målen för säsongen svarar Maria så här;
– Åka bra i Svenska cupen och Scandinaviska cupen.
Siktet och förhoppningarna är också att en världscupstart kan vara inom räckhåll om hon får en bra start på säsongen.

”Jag stänger inga dörrar”
Efter succén i Alliansloppet öppnas såklart dörrar för långloppsteam och Maria är sugen på att köra Vasaloppet i år igen.
-Jag är inte med i något långloppsteam än, men jag stänger inga dörrar för det. Vet att det är en period som det inte är så mycket traditionella tävlingar i vinter. Skulle gärna åka Vasaloppet igen.

Snabbfakta:
Maria: 23
Meriter: Allainsloppet, U23 VM 11a Dubbeljakten, Brons JVM Stafett
Bor: Falun
Tränare: Mattias Nilsson
Favoritpass: Träningstävling
Favoritdistans: Alla, bara jag är i bra form!

Skribent: Adam Alexander Johansson

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *