Fredag och lördag är det upplagt för årets SM i rullskidor. I år medverkar rullskidor för sjätte gången under SM-veckan sommar.

 

– Vi har jobbat länge för att verkligen bjuda på en riktig skidfest i Helsingborg, säger tävlingsledare Håkan Huselius. Detta är det största skidarrangemanget som genomförs i Skåne på många, många år och vi är otroligt stolta att få hälsa aktiva och ledare välkomna till Helsingborg! forsätter Huselius.

IF Ski Team Skåne tillsammans med IFK Helsingborg är de klubbar som tillsammans arrangerar rullskids-SM 2018.

Det kommer bli en riktig folkfest på Gröningen i Helsingborg, där årets citybana är förlagd, exempelvis samlades tusentals människor där och tittade på fotbolls-VM häromdagen. Som tidigare år så kommer SM i masstart och sprint i rullskidor och kortbane-SM i cykel och att avgöras på citybanan.

SM i rullskidor har i år samlat ett meriterat startfält. VM-drottningen från Sollefteå 2017 Linn Sömskar, IFK Umeå och de senaste årens svenske mästare på rullskidor Karl-Johan Westberg, Borås SK, är båda anmälda och vill säkert försvara sina guld från förra året.

Dock kommer de bli utmanade, i damklassen åker både Jackline Lockner, Hudiksvalls IF och Maria Nordström, Borås SK och de kommer ge Linn Sömskar en match. I herrklassen finns en hel räcka av utmanare, Erik Silfver, IFK Umeå, Gustav Nordström, Borås SK, Emil Johansson, IK Jarl och Robin Norum, IFK Umeå bara för att nämnda några. I bägge klasserna är även flera juniorer anmälda som nog kommer vara med och utmana.

Officiell anmälningslista

Tävlingsprogrammet 2018 består av sprint på fredag 6 juli och masstart lördag 7 juli, bägge tävlingarna är i fri teknik. Sprintprologen startar kl. 8.30 och finalpasset kl. 10.45 på fredagen. På lördagen har tävlingarna tidigarelagts på grund av Sveriges match i fotbolls-VM senare på eftermiddagen, nya starttider är kl. 10.25 för damernas lopp och kl. 12.35 för herrarnas lopp. Tävlingarna kommer att direktsändas i SVT 1 och SVT play.

Tävlingarnas officiella webbplats: www.smrullskidor.se

SM-veckans officiella webbplats (generell information om RF´s SM-veckan sommar): www.smveckan.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *