Cologna överlägsen på 15 km – Hellner åtta

Dario Cologna vann herrarnas fristilslopp över 15 kilometer i PyeongChang. Marcus Hellner blev bäste svensk på åttonde plats, 15 sekunder från pallen. – Det är alltid trist att missa pallen, säger Hellner till SVT.

Dario Cologna tog en överlägsen seger på favoritdistansen 15 kilometer fristil. Segermarginalen blev 18.3 sekunder till silvermedaljören Simen Hegstad Krüger, som verkligen hittat formen till detta mästerskap. Tredjeplatsen gick till ryssen Denis Spitsov och en besviken Martin Johnsrud Sundby slutade på den snöpliga fjärdeplatsen.

För svensk del slutade Marcus Hellner på åttonde plats, drygt 15 sekunder från pallen.

– Det är alltid trist att missa pallen som var mitt mål, jag hade hoppats på mer. Jag kanske var lite för defensiv i början men jag tyckte att jag la upp det bra men det räcker inte. Just nu är jag mest tom egentligen. Jag gör det jag kan, säger Hellner till SVT Sport.

Calle Halfvarsson följde som nionde man i loppet.

– Det var lite bättre än tidigare och jag gav det ett ärligt försök. Det hade kunnat hålla och det var meningen att jag skulle gå ut lugnt men så blev det inte. Jag måste träna in det, säger Halfvarsson till Kanal 5.

Daniel Rickardsson slutade på 11:e plats och Jens Burman blev 19:e man.

Resultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *