Blågul Northug kommer till start i Bruksvallarna

Petter Northug kommer till start i Bruksvallarna kommande helg. Inte nog med det så har han tagit det ett steg ytterligare och ställer upp i en Blågul Tre Kronor-dräkt. – Det är bara humor, säger ”Lullen” Hoflin i Bruksvallarna till SVT Sport.

För två år sedan skapade Northug stora rubriker när han tävlade i en vit tävlingsdräkt med blågula inslag. I år har han tillsammans med klädmärket Björn Dählie tagit fram en kopia av Tre Kronors hockeyställ.

– Det kan vara lite provokation, men man vill inte framhäva det. Det finns bara en som har större genomslagsskraft och populariserar skidsporten, och det är Petter. Han är Norges svar på Zlatan, säger ”Lullen” Hoflin till SVT Sport.

– Team Northug stortrivs i Sverige. Vi körde en liknande variant 2015 och nu följer vi upp med en ännu bättre utgåva i år. Ännu finare än den svenska landslagsdräkten, kanske lite inspiration?, säger Northugs manager Are Sörum Langås till Sportbladet.

Petter Northug har varit länge på hög höjd nu under hösten och Bruksvallsloppet blir en genomkörare inför den norska premiären i Beitostölen. Den Norska landslagsledningen har tidigare gått ut med att Northug måste vinna i Beitostölen. Detta för att få åka världscuppremiären i Finland en vecka senare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *