Björgen och Bolshunov höll undan i Falun

Foto: Bildbyrån

Marit Björgen och Alexander Bolshunov vann den avslutande jaktstarten under världscupavlsutningen i Falun. Charlotte Kalla och Calle Halfvarsson slutade på sjunde plats.

Marit Björgen gick ut med en ledning på 36 sekunder före Ingvild Flugstad Östberg som gick ut som tvåa. Östberg hade chansen att vinna den totala världscupen men fick slita i spåret och möjligheten till segern var borta. Istället var det Jessica Diggins som imponerade stort. Amerikanskan hade den snabbaste åktiden av alla och körde upp sig till en andraplats, som även resulterade i en andraplats i den totala världscupen.

Tredjeplatsen gick även den till USA genom Sadie Bjornsen. Charlotte Kalla blev bäste svenska på sjunde plats och Jonna Sundling gjorde ett bra distanslopp och slutade som nia.

I herrklassen gick Ryssen Alexander Bolshunov ut i en stor ledning och kampen om segern blev aldrig spännande. Bolshunov vann loppet med 47 sekunder före Alex Harvey som spurtade hem andraplatsen. Trea slutade Dario Cologna.  Calle Halfvarsson blev bäste svensk på sjunde plats och Marcus Hellner slutade som 13:e man i loppet.

Resultat
Damer
Herrar

Totala världscupen 17/18
Damer
Herrar

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *