AXA Fjällmaraton utökar med Inov-8 Sprinten

Axa Fjällmaraton

AXA Fjällmaraton är ett upplevelselopp i genuin jämtländsk fjällterräng med stora höjdskillnader, 1800 höjdmeter på 43 km. Ett upplevelsearrangemang som utvecklats till en hel vecka med flera löptävlingar över flera olika distanser.

Till 2013 års AXA Fjällmaraton togs ett stort steg i form av att loppet utvecklades från en helg med två lopp till en hel vecka med fjällöpning innefattande sex tävlingar med totalt 1600 deltagare.

Nu utökas alltså med ytterligare ett spektakulärt lopp till totalt sju löptävlingar.

Inov-8 Sprinten innebär ett kort men intensivt upplägg inspirerat av längdskidåkningens sprintkoncept. Den 400 meter långa banan inleds flackt för att sedan avslutas upp i Vålådalens skidbacke. Loppet fyller ut veckan mellan de längre distanserna på helgerna och avgörs på torsdagseftermiddagen den 7:e augusti.

”Det känns helt rätt för oss och vara med och bredda utbudet i samband med Fjällmaratonveckan med detta spektakulära lopp, där löpare som är lite mer explosiva får möjlighet att visa upp sig” säger Peter Larsson marknadschef på Inov-8, mer känd som kungen av Dusseldorf genom sina sex raka segrar i längdskidåkningens sprintvärldscup i den tyska staden.

Totalt beräknas 2500 personer delta i något av Fjällmaratonloppen under 2014, vilket innebär 400% ökning av deltagarantalet på bara två år.

”Det är jättekul att intresset för fjällöpning är så stort” säger Patrik Nordin, arrangör för AXA Fjällmaraton. ”Vi tror att detta koncept, ett unikt och tufft maraton i en mycket vacker men krävande fjällterräng, är precis vad som behövs i Sverige och vi ser ett starkt växande intresse av evenemanget både nationellt och internationellt” tillägger han.

För mer information:

www.fjallmaraton.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *