Landslagskocken Per Lindius bjuder på teriakylax med rostad potatis. Mango och kokos ger en exotisk touch till novembermiddagen.

 

Teriyakilax
med rostad potatis, avokado, mango, rödlök, kokosflingor, babyspenat.
2 personer

300 gram Lax
6 st Potatisar
1 msk Olivolja
1 st  Rödlök
1 st Mango
1 st Avokado
6 st Cocktailtomater
1 näve Färsk babyspenat
1 msk Kokosflingor
1 tsk Sesamolja
1 msk Olivolja
Teriyakisås
Sesamfrön

Potatis och grönsaker

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en smord ugnssäker form, blanda potatisen med olivolja, salt och peppar från kvarn.
Rosta i ugn, i 20-25 minuter.

Dela rödlök, mango och avocado i större bitar.
Dela cocktailtomaterna på hälften.

När potatisen är klar, så blanda grönsakerna med potatis och färsk spenat.

Lax

Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta, häll över teriyakisås och toppa med sesamfrön. Stek i ugnen i ca 25 min, eller tills innertemperaturen på laxen är 68 grader.

Servera gärna med extra teriyakisås vid sidan.

Smaklig spis!

Kommentera