Anders Aukland har åkt fast för fortkörning

Marcialonga di Fiemme e fassa

Vasaloppssegraren Anders Aukland riskerar nu indraget körkort och flera timmars samhällstjänst, efter att ha kört 54 kilometer i timmen för fort på en norsk väg. – Det är bara att lägga sig platt, säger Aukland till Aftenposten.

I slutet på juni togs Anders Aukland av polisen efter att han uppnådde en hastighet på 144 kilometer i timmen på en 90-väg i norska Gudbrandsdalen. Enligt norska Aftenposten har polisen begärt att Aukland ska få indraget körkort i åtta månader samt utföra 36 timmars samhällstjänst.

– Det är bara att lägga sig platt. Jag tryckte lite för hårt på gasen. Det var rent och skärt idiotiskt av mig, säger 40-åringen till tidningen.

Aftenposten hävdar att trafiksäkerhet för rullskideåkare debatterats friskt i Norge på sista tiden, efter att längdskidåkaren Kristin Stormer Steira blivit påkörd under en tur i maj.

– Som rullskidåkare är jag dagligen i trafiken och vet hur lite som krävs för att saker ska gå fel och hur stora konsekvenser det kan få, säger han.

Anders menar att han nu kommer att behöva hjälp av sina lagkamrater och sin familj när han står utan körkort.

– Jag har en fantastisk fru som hjälper mig. Så det ska nog gå bra. Utöver det använder jag rullskidorna för att ta mig till ställen, säger han.

Tidigare i år blev även Odd-Björn Hjelmeset av med körkortet efter att ha kört 31 kilometer i timmen för snabbt på en 100-väg.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *