Chardine Sloof har presenterat sig på allvar för det svenska folket och det redan innan morgondagens avslutande VC-masstart i tyska Oberhof. 

Historien om den 24-åriga skidskytten börjar i Waddinxveen i Nederländerna för det är just där som hennes karriär startade och det var i den kulören på tävlingsdräkten som hon två gånger om blev juniorvärldsmästare. Som 6-åring flyttade familjen till skidskyttemetropolen Torsby i Värmland och det är där som hon tränat sig till den strålande skidskytt hon är i dag.
I april 2015 blev hon svensk medborgare och tills för några veckorn sedan var karriärens höjdpunkt att få tävla i IBU-Cupen.

I förrgår slog hon till rejält på världscupen i tyska Oberhofs sprint. Inte vilket ställe som helst för den delen. Hon slog knock på hela skidskyttevärlden genom att bli förtjänstfull 10:a och följde upp den placeringen med att i dagens jaktstart bli 14:e dam i mycket tuffa förhållanden. Vann gjorde fransyska Marie Dorin Habert som var den som lyckades kontrollera väderförhållandena bäst av alla.

I och med dagens fina 14.e placering är Sloof den enda svenska deltagare i morgondagens avslutande masstarttävlingar. Hon hade innan helgens tävlingar varit som bäst 43:a i världscupen men nu lossnade det rejält för den 24-åriga nederländsksvenskan. Det är inte många VC-debutanter i skidskyttehistorien som kan rada upp liknande facit.

Damernas masstart startar kl 14.40 i morgon söndag.
Nu håller vi alla svenska och nederländska tummar som finns för att hon får en lika fin resa genom de trollskt fina tyska skogarna även i morgon!

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *