Karl Johan Westberg var missnöjd efter gårdagens 20 kilometerslopp när han precis missade pallen. Idag fick han sin revansch och tog guld för Borås SK tillsammans med gårdagstrean Gustav Nordström.

Liksom gårdagen lopp, slutade även dagens sprintstafett i en spurtuppgörelse. Denna gång fick favoriten och K-J Westberg åka i mål som etta, precis för IFK Umeås Erik Silfver, som tillsammans med Robin Norum tog silverpengen.
— Det blev en liten revansch. Jag var inte alls nöjd igår så det var skönt att få vinna idag istället, sa Westberg efter loppet till SVT.
Bronset gick till Alfred Buskqvist och Tobias Westman för Göteborgsklubben IK Stern, efter att Westman spurtat ner SK Bores Anton Persson som därmed missade pallen tillsammans med nya klubbkamraten Pontus Hermansson.

”Fler borde åka”
Hyfsade startfält i herrklassen idag med tolv lag till start. I damklassen deltog endast tre. Guldmedaljören Karl Johan Westberg riktade en liten känga till de som inte kommer och åker Rullskids-SM, och hyllar samtidigt arrangemanget.
— Det är skitkul att ha rullskidorna på sommaren. Jag tycker fler borde åka rullskid-SM, grym träning och jättekul arrangemang, sa Westberg i segerintervjun.

I och med dagens sprintstafett är SM-veckan slut för rullskidåkarna.

Resultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *