Liksom förra sprinten tog sig ingen svensk herre längre än till kvartsfinal. Oskar Svensson var nära, men föll oturligt i sista backen.
För ovanlighetens skull blev det franskt i topp efter en magnifik spurt av Babtiste Gros
.

Tre svenska herrar tog sig vidare från kvalet men i kvartsfinalen tog det stopp för samtliga. Teodor Peterson, som var 20 i kvalet, såg stark ut i sin kvartsfinal men tröttnade rejält på slutet. Marcus Hellner, 26 i kvalet, försökte och försökte i sin kvart men var aldrig riktigt nära nån av de två första direktplatserna.

En som var betydligt närmare semifinal var Oskar Svensson som åkte riktigt stabilt och låg tvåa i sista backen där han dessvärre krokade i med Alex Harvey och därmed var dagen över.
— Det kändes bra hela tiden. Sen kom Harvey från sidan och vi krokade ihop. Vi låg ju jämsides, men det är svårt säga där.
Tyvärr kändes det ganska bra… så det var riktigt tråkigt att det skulle sluta sådär, sa Svensson till SVT efter heatet.

Och det var en sprint med många incidenter. Två av dagens favoriter, Frederico Pellegrino och Finn Hågen Krogh ramlade även dom bort sig i varsin kvartsfinal.

Istället blev det en rafflande spurtduell som Baptiste Gros (känd som killen som alltid kör i t-shirt) lyckades vinna efter att bara varit trea in på upploppet. Alex Harvey, som krokade ihop med Svensson, slutade tvåa, före sprintvinnaren från första etappen Sergey Ustiugov.

Final
1. Baptiste Gros
2. Alex Harvey
3. Sergey Ustiugov
4. Petter Northug jr.
5. Maciej Starega
6. Richard Jouve

Resultat finaler

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *