Det blev äntligen svenskt i toppen idag. Stina Nilsson vann nämligen dagens sprint i Quebec, Canada.
— Jag la mig långt upp i heaten för att inte göra något dumt och ramla eller nått sånt, sa en glad Stina Nilsson till FIS efter loppet.
Ingermarsdotter tog sig också till final medan Falk hade oflyt – igen. 

Charlotte Kalla var länge offensiv i sin kvartsfinal men fick se sig förbikörd mot slutet av banan och blev 4a i sitt heat.
— Fick en bra start men sen blev det trångt i brantbacken på slutet. Det kändes helt okej, men hade gärna åkt längre än så här, sa Kalla till SVT efter loppet.

Jenny Öberg, som var 11 i kvalet, blev också utslagen i kvartsfinalen. Ida Ingermarsdotter och Stina Nilsson tog sig vidare till semifinal liksom Hanna Falk.

Falk, som vann den första prologen under touren men som då olyckligt föll i kvartsfinalen, tog sig idag till semi som luckylooser. Väl där krokade hon dessvärre ihop med prologvinnaren Seidi Bjornsen och därmed var den dagen över för dem båda.
— Vi krokade i där i backen. Jag var tvungen att chansa. Kom med bra fart men kom ändå inte fram liksom, säger Falk till SVT.

Istället kunde Stina Nilsson defilera in i mål som 1a i samma heat. I den andra semifinalen slog sig Ida in som 4a men med en tid som räckte för att kvalificera sig till final.

Väl i final blev det Sverige gånger två och Norge gånger fyra. Stina gjorde sitt bästa för att rycka ifrån övriga fältet men lyckades inte skaka sig av Maiken Caspersen Falla i sista bacekn. Trots det höll hon ledningen in på upploppet och precis, precis hela vägen in i mål. Det blev därmed Nilsson tredje sprintseger i världscupen denna vinter.

— Kände mig riktigt stark idag och hade bra skidor. Jag la mig långt upp i heaten för att inte göra något dumt och ramla eller nått sånt, sa en glad Stina Nilsson till FIS efter loppet.

Final
1. Stina nilsson
2. Maiken Caspersen Falla
3. Heidi Weng
4. Ingvild Flugstad Östberg
5. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
6. Ida Ingermarsdotter

Resultat finaler

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *